Biologische microscopen

De biologische microscoop is het meest gangbare type. Hij is geschikt voor het bekijken van micro-organismen, cellen of weefsels. Voor beginnende gebruikers en voor onderwijsdoeleinden zijn ze perfect. Ook voor laboratoriumonderzoek en in de biowetenschappen worden biologische microscopen veel gebruikt. U kunt in onze shop een biologische microscoop kopen van verschillende topmerken.

Dit zijn de populairste biologische microscopen op Bol.com

Eén, twee of drie oculairs

Een biologische microscoop kan één, twee of drie oculairs hebben. Deze drie typen worden monoculair, binoculair en trinoculair genoemd. De binoculaire microscoop wordt het meest gebruikt, hiermee kan de gebruiker met twee ogen tegelijk waarnemen en in sommige gevallen – afhankelijk van hoe de oculairs geplaatst zijn – diepte zien. Een trinoculaire microscoop wordt meestal gebruikt om een camera aan de microscoop te koppelen. Dit kan een speciale microscoopcamera zijn, maar ook een ‘gewone’ fotocamera.

Vergroting tot 1000×

Biologische microscopen maken gebruik van dóórvallend licht, dit houdt in dat het licht van onderaf komt en door het preparaat heen schijnt. Bij stereomicroscopen schijnt het licht van bovenaf op het object, dit type microscopen wordt dan ook voor andere doeleinden gebruikt. De meeste biologische microscopen hebben een vergroting tussen ongeveer 10× en 1000×. Een hogere vergroting is wel mogelijk, maar levert geen gedetailleerder beeld op. Biologische microscopen kom je naast het onderwijs ook veel tegen in de geneeskunde en de biologie.

Verschillende soorten

Het type ‘biologische microscoop’ heeft verschillende uitvoeringen. Zo vindt u in onze shop bijvoorbeeld de polarisatiemicroscoop, de fasecontrastmicroscoop, de omkeermicroscoop en de fluorescentiemicroscoop. Dit zijn allemaal biologische microscopen. Wilt u botanische preparaten bestuderen? Mossen en schimmels zijn ideaal te bekijken met een biologische microscoop. Omdat het geen ingewikkeld apparaat is, kunnen beginnende gebruikers en hobbyisten perfect met deze microscoop overweg.

Voor elk budget een passende microscoop

Een biologische microscoop kopen hoeft geen rib uit uw lijf te zijn. U kunt bij ons al voor minder dan 100 euro een degelijke microscoop kopen. Wilt u best wat meer uitgeven voor een professionele model? Ook dan kunnen we u van dienst zijn. De F-serie en G-serie van Euromex bestaat uit een aantal geavanceerde omkeermicroscopen voor nauwkeurig en professioneel onderzoek. Wat uw budget ook is, u zult bij ons altijd een geschikte microscoop vinden.

microscoop-expert.nl
Logo