Labomed Binoculaire stereomicroscoop
De Labomed Luxeo 4D Bino Zoom Digitaal is een binoculaire stereomicroscoop die geschikt is voor dissectie- en inspectietoepassingen. De belangrijkste krachtpunten van deze microscoop zijn de zoomfunctie, instelbare oogafstand, dioptrieregeling en regelbare opvallende en doorvallende LED-verlichting.
Zoomobjectief
Deze binoculaire stereomicroscoop van Labomed beschikt over een zoomfunctie: met het 0,8x tot 3,5x zoomobjectief zijn, samen met de WF 10x/20 oculairs, vergrotingen mogelijk van tussen 8x en 35x. Bij een vergroting van 8x bedraagt het gezichtsveld 28,5 millimeter. Wanneer de microscoop staat ingesteld op de maximale vergroting van 35x, is het gezichtsveld 6,6 millimeter. Het zoomobjectief is traploos instelbaar.
Digitale Camera
In deze microscoop zit een digitale camera ingebouwd, om uw waarnemingen mee vast te leggen. Deze 5 megapixel 1/2,5" CMOS camera werkt met een SD-geheugenkaart. De benodigde software (PixelPro) wordt meegeleverd en werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en op Mac.
Instelbare oogafstand en dioptrie-instelling
De Labomed Luxeo 4D Bino Zoom Digitaal beschikt over twee Wide Field 10x/20 oculairs met verwisselbare oogkapjes. De tubus is in een hoek van 45 graden geplaatst. Deze microscoop beschikt over een dioptrie-instelling (+/- 5). Dit betekent dat de oculairs los van elkaar zijn scherp te stellen. Dit is een uitkomst voor mensen die een afwijking hebben tussen het linker- en rechteroog. De oogafstand tussen de oculairs is instelbaar, van 54 millimeter tot 74 millimeter. De werkafstand is bij deze microscoop 100 millimeter. Scherpstellen gaat eenvoudig met de grote draaiknop aan de zijkant.
Opvallende en doorvallende LED-verlichting
Dankzij de opvallende (van bovenaf) en doorvallende (van onderaf) LED-verlichting, zijn de te bestuderen objecten goed te belichten. De lichtsterkte is regelbaar. De kleurtemperatuur van deze verlichting is 6500 Kelvin (gelijk aan homogeen daglicht). LED-techniek heeft voordelen. Zo worden LED-lampen bijna niet warm en is LED-verlichting energiezuinig.
Stereomicroscoop: microscopie met veel diepte
Een stereomicroscoop onderscheidt zich onder andere van een biologische microscoop door de manier van lichtval. Bij een stereomicroscoop wordt het licht meestal op heb object geschenen (bij deze microscoop zowel op als onder het object), terwijl bij een biologische microscoop het licht door het object heen schijnt. Een stereomicroscoop dient niet verward te worden met een biologische microscoop die twee tubussen heeft (waar je dus met twee ogen doorheen kunt kijken). Een stereomicroscoop maakt altijd gebruik van twee oculairs maar in tegenstelling tot een binoculaire biologische microscoop heeft een stereomicroscoop twee aparte optische lichtpaden (met uiteraard twee objectieven en twee oculairs). Deze zorgen ervoor dat het beeld in het linker oculair iets afwijkt van het beeld in het rechteroculair. Dit resulteert in een driedimensionaal beeld van het object dat bekeken wordt.