Stereomicroscoop voor allround gebruik
Deze Bresser Analyth ICD stereomicroscoop is een zeer geliefde microscoop bij Juweliers, metaalbewerkers en natuurliefhebbers. Deze microscoop is voorzien van een zeer stevige behuizing zodat deze een extra lange levensduur kan garanderen.De binoculaire kop is 360 graden draaibaar en biedt een comfortabel zicht in alle observatieposities. Het oculair heeft een instelbaar oog reliëf en er is een voorziening voor de dioptrie instelling. Deze Bresser microscoop geeft beelden die gedetailleerd zijn en een goed contrast hebben. Een aantal voorbeelden van objecten die met deze microscoop zeer goed te bekijken zijn: Juwelen, aardewerk, kunst, insecten en vele natuurlijke objecten zoals stenen en bladeren.
Verlichting en objectief
Het doorvallende licht van de Analyth microscoop wordt gevormd door een 10 watt halogeenlamp met dimmer (voor continue variatie in lichtintensiteit). Het voordeel van een halogeenlamp is dat deze lampen eenvoudig te vervangen zijn en een warmere kleurtemperatuur hebben ten opzichte van ledlampen.
Zeer grote werkafstand
De microscoop heeft een werkafstand van minimaal 63 tot maximaal 100mm en is daarom geschikt voor zowel grote als kleine objecten. Door de grove regeling te bewegen veranderd de werkafstand en kunt u op deze manier op het object focussen.
Maak gebruik van twee verschillende vergrotingen
De Bresser Analyth is standaard uitgerust met 2 objectieven die gedraaid kunnen worden. De objectieven hebben respectievelijk een vergroting van 2x en 4x. Met de meegeleverde oculairs van 10x wordt er een vergroting behaald van respectievelijk 20x en 40x. Mocht u later nog hogere vergrotingen nodig hebben dan kunnen er later losse oculairen aangeschaft worden met een hogere vergroting.
Binoculair: met twee ogen kijken
In tegenstelling tot een monoculaire microscoop (waar men met één oog kijkt) is dit een binoculaire microscoop waar men met beide ogen tegelijk kan kijken. Een voordeel van een binoculaire microscoop is dat het veel prettiger is om te observeren, waar men bij een monoculaire microscoop één oog moet dichtknijpen kan men met een binoculaire op een makkelijke manier met twee ogen kijken. Het nadeel is dat er geen digitale camera op aan gesloten kan worden. Mocht u later alsnog een microscopen camera er op aan willen sluiten is het beter om voor een trinoculaire microscoop te kiezen.